Πρεσσοθεραπεία
Πρεσσοθεραπεία
ΠΡΕΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η πρεσσοθεραπεία μέσω του λεμφικού μασάζ που κάνει, ξεμπλοκάρει τη λέμφο και κατά συνέπεια αποβάλλονται οι τοξίνες και τα περιττά υγρά. Έτσι έχουμε απώλεια κιλών και μείωση της κυτταρίτιδας. Επιπλέον διευκολύνει την μείωση του τοπικού και ολικού πάχους.

Η πρεσσοθεραπεία μέσω του λεμφικού μασάζ που κάνει, ξεμπλοκάρει τη λέμφο και κατά συνέπεια αποβάλλονται οι τοξίνες και τα περιττά υγρά. Έτσι έχουμε απώλεια κιλών και μείωση της κυτταρίτιδας. Επιπλέον διευκολύνει την μείωση του τοπικού και ολικού πάχους. Ενεργοποιεί τη μικροκυκλοφορία, (βελτιώνει τη μικροαγγειακή και λεμφική κυκλοφορία), αποσυμφορεί τις μυικές εντάσεις και αποτοξινώνει τον οργανισμό από τις τοξίνες και τα λίπη που κατακρατούνται μέσα στη λέμφο.

Ποια είναι η αίσθηση κατά τη διάρκεια της πρεσσοθεραπείας;

Η πρεσσοθεραπεία αποτελεί μια θεραπεία χαλάρωσης λόγω των ευεργετικών αποτελεσμάτων στα οιδήματα και της διέγερσης του κυκλοφορικού και του λεμφικού συστήματος. Η αίσθηση είναι σαν ένα ευχάριστο μασάζ στα άκρα και στον κορμό. Αποτελείται από μία αντλία, η οποια εκτοξεύει μεγάλη ποσότητα αέρα, ο οποίος διοχετεύεται στα διάφορα εξαρτήματα, υπό μεταβλητή  πίεση. Η αεραντλία συνδέεται με τους αεροθαλάμους, τους οποίους γεμίζει και αδειάζει. Με τον τρόπο αυτό προκαλείται ένα τμηματικό περισταλτικό μασάζ υπό ρυθμικά ελεγχόμενη πίεση. Οι αεροθάλαμοι έχουν σχήμα μπότας για τα κάτω άκρα και φθάνουν μέχρι κάτω από το στήθος και τα χέρια.. Ο ασθενής αρχίζει να νιώθει τμηματικά πίεση σε κομβικά σημεία του λεμφικού συστήματος. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σώματος, ρυθμίζεται ο βαθμός και η διάρκεια της πίεσης αλλά και της αποσυμπίεσης που νιώθει ο ασθενής. Το άτομο πρέπει να αισθάνεται τις πιέσεις, χωρίς όμως να του είναι δυσάρεστες.

Για ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η πρεσσοθεραπεία;

Η πρεσσοθεραπεία ενδείκνυται για να ξεμπλοκάρει η λέμφος και να φύγει η κατακράτηση υγρων η οποία προκαλεί πρήξιμο σε όλο το σώμα (πρησμένο σώμα, πρησμένα πόδια και χέρια, πρήξιμο κάτω από τα μάτια, πρήξιμο στο προγούλι). Αν για λόγους υγείας πάρετε κάποια φάρμακα (πχ κορτιζόνη ή αντιφλεγμονώδη) που σαν παρενέργεια προκαλούν κατακράτηση και σας έχουν φέρει πρήξιμο, πρέπει να κάνετε λεμφικά μασάζ. Διαφορετικά υπάρχει περίπτωση να αρχίσετε να βάζετε συνεχώς κιλά.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της πρεσσοθεραπείας;

Αφού ξεκινήσει η διαδικασία απομάκρυνσης των υγρών αμέσως παρατηρούμε απώλεια βάρους. Ανάλογα με τη ποσότητα των κατακρατούμενων υγρών στη λέμφο μπορεί να είναι από 1 έως και 5 κιλά σε κάποιες περιπτώσεις. Επίσης παρατηρούμε αμέσως και μείωση της κυτταρίτιδας. Μετά από την αποσυμφόρηση της λέμφου και μόνο, μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία του αδυνατίσματος, είτε αυτή επιτυγχάνεται  με δίαιτα, είτε με γυμναστική, είτε με μηχανήματα, είτε με συνδυασμό όλων των παραπάνω (που είναι και το ιδανικό).

Επιπλέον με την πρεσσοθεραπεία έχουμε:

  • Ενίσχυση της σωστής λεμφικής και φλεβικής κυκλοφορίας
  • Βελτίωση εντερικής λειτουργίας
  • Λόγο της καλύτερης κυκλοφορίας του αίματος, θρέφονται καλύτερα τα κύτταρα και είναι πιο λαμπερό το δέρμα.

Πως μπορώ να ξέρω αν έχω κατακράτηση;

Μια απλή μέθοδος για να διαπιστώσετε και μόνοι σας χωρίς τη βοήθεια ειδικών εξετάσεων εάν έχετε κατακράτηση, είναι η εξής: πιέζετε με το δάχτυλο σας το δέρμα στο μηρό ή στα χέρια και το αφήνετε. Εάν αφήσει άσπρο αποτύπωμα τότε έχετε κατακράτηση. Εάν είναι πολύ έντονο τότε έχετε πολύ κατακράτηση.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται για το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Κάθε συνεδρία με πρεσσοθεραπεία διαρκεί από 30 – 60 λεπτά και συστήνουμε 8 συνεδρίες συνήθως.

Με ποιες θεραπείες συνδυάζεται;

Η πρεσσοθεραπεία συνδυαζεται με όλες τις θεραπείες και μπορεί να χρειαστεί να προηγηθεί πριν από θεραπείες αδυνατίσματος. Άρα μπορεί να συνδυαστεί με το Cavitation σαν συμπληρωματική θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας και με Μονοπολικές ραδιοσυχνότητες για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα και με Κρυολιπόλυση.

Pressotherapy

About Us

ΑΝΟΙΧΤΑ

Δευ - Τετ - Παρ 12:30 - 20:30Τρ - Πεμ 09:00 - 17:00 Σάββατο Κλειστά

Contacts

Μάνου Λοΐζου 5, Νικόπολη,ΣταυρούποληΘεσσαλονίκηPhone: +30 2310 683 418Email: info@naivebeaute.gr

Naïve Beaute © 2018 Με επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος Πολιτική Απορρήτου